Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z brukselki i papryki

Zupa z brukselki i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 628

Dodano:

Odsłon: 194

polecam na obiad

Składniki

  • wywar mięsny 1,5 L
  • brukselka 50 dag
  • papryka 1 strąk
  • tłuszcz
  • kiełbasa 20 dag
  • fasola konserwowa 4 łyżki
  • śmietana 18 proc 2/3 szkl
  • mąka pszenna 1-2 lyżki
  • musztarda 1 lyżka
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • cukier
  • majeranek
  • czosnek
  • przyprawa do zup i potraw w płynie
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa z brukselki i papryki

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką, fasolką i śmietaną połączoną z mąką i musztardą, chwilę pogotować i doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń