Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z ciecierzycą i kapustą pekińską

Zupa z ciecierzycą i kapustą pekińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3900

Dodano:

Odsłon: 6654

Jako, że ciecierzyca jest bardzo zdrowa staram się ją włączać do swojego jadłospisu.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z ciecierzycą i kapustą pekińską

Przygotowanie

  1. Wodę zagotuj (2 litry). Dodaj ziele i liście laurowe. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj do wody. Dołóż marchew z groszkiem. Gotuj przez 5 minut. Kapustę posiekaj. Dołóż do zupy. Dodaj ciecierzycę i mleko kokosowe. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Dopraw do smaku. Zupa powinna mieć ostry i wyraźny smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń