Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 335
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2483
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 335
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2483
Składniki
Marchewkę, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, siekamy też pora.
Rozgrzewamy olej w garnku i smażymy na nim na złoto cebulę i pora. Potem dodajemy czosnek i krótko przesmażamy. Następnie dodajemy startą pietruszkę i marchewkę, przesmażamy. Zalewamy bulionem i wodą i gotujemy do miękkości, ok. 30 min. Potem dodajemy ugotowaną ciecierzycę i pomidory z puszki oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę. Zupę na talerzu można posypać sezamem. Zupa jest bardzo sycąca, polecam.