Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7214
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12786
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7214
Składniki
Marchewkę, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, siekamy też pora.
Rozgrzewamy olej w garnku i smażymy na nim na złoto cebulę i pora. Potem dodajemy czosnek i krótko przesmażamy. Następnie dodajemy startą pietruszkę i marchewkę, przesmażamy. Zalewamy bulionem i wodą i gotujemy do miękkości, ok. 30 min. Potem dodajemy ugotowaną ciecierzycę i pomidory z puszki oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę. Zupę na talerzu można posypać sezamem. Zupa jest bardzo sycąca, polecam.