Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 98
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 197
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 211
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 98
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 197
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 211
Składniki
Marchewkę, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, siekamy też pora.
Rozgrzewamy olej w garnku i smażymy na nim na złoto cebulę i pora. Potem dodajemy czosnek i krótko przesmażamy. Następnie dodajemy startą pietruszkę i marchewkę, przesmażamy. Zalewamy bulionem i wodą i gotujemy do miękkości, ok. 30 min. Potem dodajemy ugotowaną ciecierzycę i pomidory z puszki oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę. Zupę na talerzu można posypać sezamem. Zupa jest bardzo sycąca, polecam.