Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 530
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 530
Składniki
Marchewkę, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, siekamy też pora.
Rozgrzewamy olej w garnku i smażymy na nim na złoto cebulę i pora. Potem dodajemy czosnek i krótko przesmażamy. Następnie dodajemy startą pietruszkę i marchewkę, przesmażamy. Zalewamy bulionem i wodą i gotujemy do miękkości, ok. 30 min. Potem dodajemy ugotowaną ciecierzycę i pomidory z puszki oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę. Zupę na talerzu można posypać sezamem. Zupa jest bardzo sycąca, polecam.