Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i sycąca zupa z ciecierzycy z mocno pomidorowym akcentem.
Smaczne danie :)
Odsłon: 327
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 295
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4755
Smaczne danie :)
Odsłon: 327
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 295
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4755
Składniki
Ciecierzycę zalać letnią wodą i pozostawić na kilka godzin do namoczenia.
Namoczoną ciecierzycę odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor pamiętając, aby często mieszać, żeby się nie przypaliła. Uprażoną mąkę przesypać do salaterki i odstawić do wystygnięcia.
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do ciecierzycy i wraz z dodatkiem około 1 łyżeczki soli gotować przez około 5 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na cztery części i pokroić na plasterki o grubości około 2 mm.
Ziemniaki, cukinię i cząber dodać do gotującej się zupy.
Kiedy składniki zupy będą miękkie dodać koncentrat.
Przestudzoną mąkę przesiewać przez sitko do zupy cały czas mieszając, aby nie zbiła się w grudki.
Zupę doprowadzić do wrzenia i gotowe!