Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z cukinii i awokado

Zupa z cukinii i awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48079

Dodano:

Odsłon: 947

Tak, tak...dobrze czytacie ;) AWOKADO…zupa pyszna, aromatyczna, a najważniejsze jest to, że wystarczy maksymalnie 30 minut i jest gotowa.

Składniki

  • 200 g zielonej cukinii
  • 200 g żółtej cukinii
  • 1 marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 pomidory
  • 1 awokado
  • 1,5 l wrzącej wody
  • 5 łyżek drobnego makaronu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie myjemy i razem z marchewką ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle razem z posiekanym czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i awokado, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 10 min pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawiamy, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń