Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z cukinii i chleba

Zupa z cukinii i chleba

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2862

Dodano:

Odsłon: 693

Taka pappa alle zucchine. Włoskie smaki. Nie mogłam się oprzeć temu przepisowi. Spróbujcie sami

Składniki

  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 cukinie
  • oliwa bądź olej
  • 1/2 bochenka czerstwego chleba ( małego )
  • 1/2 pęczka świeżej mięty
  • sól
  • Pieprz
  • łyżeczka suszonnych warzyw
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z cukinii i chleba

Przygotowanie

  1. Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w cienkie plasterki.
    Cukinię myjemy odcinamy końcówki, kroimy wzdłuż i na półplasterki.
    Warzywa wkładamy do garnka z 1-2 łyżkami oliwy bądź oleju i podsmażamy na średnim ogniu ok. 1 godzinę i 15 min, mieszając od czasu do czasu dolewając trochę wody aby warzywa się nie przypaliły.
    Cebula i cukinie powinny się zagęścić, zmięknąć i skarmelizować.

    Kiedy warzywa będą gotowe, wrzucamy suszone warzywa i pieczywo porwane na spore kawałki.
    Wlewamy litr wrzątku i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Na sam koniec wlewamy odrobinę oliwy i wrzucamy drobno posiekane listki mięty.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 03 października 2017 wspaniale polaczenie, pewnie z pieczywem typu ciabatta smakuje doskonale. Jutro wypróbuje:) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 12 czerwca 2017 Ja uwielbiam tą z pomidorami, więc pewnie i tak jest pyszna :). Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń