Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura na niezwykle smaczną i sycącą zupę z dodatkiem pieczonej szynki i płatków migdałowych. Przepis pochodzi z 459. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 275
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 65
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1300
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 275
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 65
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1300
Składniki
Z fenkułu odciąć zieleninę i odłożyć. Warzywo pokroić w półplastry.
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, podsmażyć. Dodać fenkuł, wymieszać. Dorzucić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojony czosnek. Na samym końcu dorzucić pokrojoną w półplastry cukinię. Zalać ciepłym wywarem. Dodać mleko. Przyprawić gałką muszkatołową. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognią i dorzucić zieleninę odciętą z kopru włoskiego.
Podawać z prażonymi płatkami migdałów i upieczonymi plastrami szynki szwarcwaldzkiej lub boczku.