Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura na niezwykle smaczną i sycącą zupę z dodatkiem pieczonej szynki i płatków migdałowych. Przepis pochodzi z 459. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Składniki
Z fenkułu odciąć zieleninę i odłożyć. Warzywo pokroić w półplastry.
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, podsmażyć. Dodać fenkuł, wymieszać. Dorzucić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojony czosnek. Na samym końcu dorzucić pokrojoną w półplastry cukinię. Zalać ciepłym wywarem. Dodać mleko. Przyprawić gałką muszkatołową. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognią i dorzucić zieleninę odciętą z kopru włoskiego.
Podawać z prażonymi płatkami migdałów i upieczonymi plastrami szynki szwarcwaldzkiej lub boczku.