Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola czarnooka nie jest zbyt znana, ale bardzo zdrowa: wspiera odchudzanie, pracę serca i układu pokarmowego. Jest pożywna i zawiera wiele elementów dla zdrowego ciała. Zapraszam do mojej kuchni.
Durszlak/ sitko, łyżeczka, łyżka, blender, nóż/ obieraczka, garnek
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 291
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 291
Składniki
Warzywa korzeniowe obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na wodę lub wywar i gotujemy z liściem laurowym pod przykryciem. W tym czasie puszkę fasoli otwieramy, płuczemy na sitku lub durszlaku. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy 5 minut nie doprowadzając do brązowienia.
Dodajemy do miękkich warzyw, a następnie dodajemy pastę pomidorową i blendujemy na jednolitą masę po zdjęciu z ognia.
Dodajemy do zupy fasolę i mieszamy. Dodajemy przyprawy do smaku i zupa gotowa.