Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam dziś przypomnieć sobie zupę którą bardzo dawno temu gotowałam. I nie żałuję zupa wyszła bardzo smaczna a smak podobny do grochowej zmieszaną z pomidorową. Nie wiem jak wy ale ja lubię soczewicę oczywiście tylko czerwoną bo z zielonej próbowałam robić zupę i wychodzi bardzo brzydka ( nie polecam ) no chyba że inne danie z zielonej soczewicy.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 196
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 56
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 196
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 56
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody, dodać dowolne mięso ( najlepiej takie które szybko się gotuje do miękkości ), marchew pokrojoną marchew i od razu soczewicę, gotować do pół miękkości soczewicy. W między czasie gdy wszystko się gotuje wkroić por, dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Gdy już soczewica jest na pół miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać majeranek, doprawić zupę według swego smaku przyprawą z dodatkiem soli, zagotować. Następnie wlać swojską pulpę pomidorową lub dodać koncentrat pomidorowy i łyżeczkę cukru dla lepszego smaku, również zagotować. Po chwili wkroić drobno natkę pietruszki i pogotować chwilę na małym ogniu.
W czasie gdy zupa się gotuje, boczek pokroić w kostkę i go podsmażyć na patelni. Jak już podsmażony na rumiano, do zupy dodać sam boczek bez tłuszczu który stopi się podczas smażenia. Zagotować zupę i odstawić.
Zupa wyszła naprawdę bardzo smaczna, można ją zajadać np. z kromka chleba. Polecam każdemu kto lubi soczewicę ona jest bardzo zdrowa.