Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna i zdrowa zupka
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 544
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 119
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 202
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 544
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 119
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 202
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Składniki
Przepłukać soczewicę wodą
Włoszczyzna: marchew,pietruszkę,seler myjemy,obieramy i kroimy w kostkę.
Por myjemy i kroimy w półplasterki
Do garnka z ok 1,5 - 2 l wody wrzucamy soczewicę i pokrojone warzywa oprócz pora i gotujemy do miękkości (czerwona soczewica w połówkach mięknie szybko)
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojonego pora.Mieszamy i dodajemy curry,paprykę,posiekany czosnek.Mieszamy i podsmażamy ok 2 min.Po tym czasie dodajemy zawartość patelni do zupy mieszając.Zupę doprawiamy chili,vegetą lub kostką,pieprzem i dodajemy kminek.Gdy zupa jest gotowa dodajemy puszkę pomidorów,mieszamy.Smacznego.