Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja propozycja na łatwą, smaczną i dość sytą zupę dyniową.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35865
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35865
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        
                Składniki
Ziemniaki myję obieram i tnę w kostkę. Dynię myję, rozcinam, pozbywam się włókien i pestek, a następnie, tak jak i ziemniaki, tnę w kostkę. Dyni Hokkaido nie trzeba obierać. Cebule obieram i tnę w kostkę, a następnie podsmażam w garnku na maśle. Gdy cebula się zeszkli, dodaję dynię i ziemniaki. Wszystkie składniki podsmażam przez kilka minut. Następnie dolewam wodę i gotuję pod przykryciem przez około 40 minut.
Dodaję przyprawy i gotuję jeszcze przez kwadrans. Następnie rozdrabniam wszystkie składniki za pomocą blendera.