Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z dyni Hokkaido

Zupa z dyni Hokkaido

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 825

Dodano:

Odsłon: 5216

To moja propozycja na łatwą, smaczną i dość sytą zupę dyniową.

Składniki

  • kg dyni Hokkaido
  • 3 ziemniaki
  • cebula
  • czubata łyżka masła
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżeczka imbiru
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 0,75 l wody
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myję obieram i tnę w kostkę. Dynię myję, rozcinam, pozbywam się włókien i pestek, a następnie, tak jak i ziemniaki, tnę w kostkę. Dyni Hokkaido nie trzeba obierać. Cebule obieram i tnę w kostkę, a następnie podsmażam w garnku na maśle. Gdy cebula się zeszkli, dodaję dynię i ziemniaki. Wszystkie składniki podsmażam przez kilka minut. Następnie dolewam wodę i gotuję pod przykryciem przez około 40 minut.

  2. Dodaję przyprawy i gotuję jeszcze przez kwadrans. Następnie rozdrabniam wszystkie składniki za pomocą blendera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń