Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na zupę krem z dyni. Jest niezwykle aromatyczna i aksamitna, a dodatek imbiru nadaje jej lekkiej ostrości. Będzie idealna na obiad lub ciepłą kolację.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 27909
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2134
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4128
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 815
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 27909
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2134
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4128
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 815
Składniki
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek poszatkuj na mniejsze kawałki.
W garnku o grubym dnie rozpuść masło klarowane, wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż do zeszklenia. Następnie dodaj pozostałe warzywa, starty na tarce imbir, kurkumę i gałkę muszkatołową. Całość smaż przez kilka minut, po tym czasie zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw. Pod sam koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Zblenduj na gładki krem, podawaj posypaną pestkami z dyni i kleksem śmietany.