Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na zupę krem z dyni. Jest niezwykle aromatyczna i aksamitna, a dodatek imbiru nadaje jej lekkiej ostrości. Będzie idealna na obiad lub ciepłą kolację.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 820
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 807
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 462
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 820
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 807
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 462
Składniki
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek poszatkuj na mniejsze kawałki.
W garnku o grubym dnie rozpuść masło klarowane, wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż do zeszklenia. Następnie dodaj pozostałe warzywa, starty na tarce imbir, kurkumę i gałkę muszkatołową. Całość smaż przez kilka minut, po tym czasie zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw. Pod sam koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Zblenduj na gładki krem, podawaj posypaną pestkami z dyni i kleksem śmietany.