Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na zupę krem z dyni. Jest niezwykle aromatyczna i aksamitna, a dodatek imbiru nadaje jej lekkiej ostrości. Będzie idealna na obiad lub ciepłą kolację.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 93
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 39
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 85
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 93
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 39
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 85
Składniki
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek poszatkuj na mniejsze kawałki.
W garnku o grubym dnie rozpuść masło klarowane, wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż do zeszklenia. Następnie dodaj pozostałe warzywa, starty na tarce imbir, kurkumę i gałkę muszkatołową. Całość smaż przez kilka minut, po tym czasie zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw. Pod sam koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Zblenduj na gładki krem, podawaj posypaną pestkami z dyni i kleksem śmietany.