Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na zupę krem z dyni. Jest niezwykle aromatyczna i aksamitna, a dodatek imbiru nadaje jej lekkiej ostrości. Będzie idealna na obiad lub ciepłą kolację.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38496
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 395
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38496
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 395
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek poszatkuj na mniejsze kawałki.
W garnku o grubym dnie rozpuść masło klarowane, wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż do zeszklenia. Następnie dodaj pozostałe warzywa, starty na tarce imbir, kurkumę i gałkę muszkatołową. Całość smaż przez kilka minut, po tym czasie zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw. Pod sam koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Zblenduj na gładki krem, podawaj posypaną pestkami z dyni i kleksem śmietany.