Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa z ciecierzycą, z dodatkiem pomidorów i mleczka kokosowego z aromatycznymi przyprawami - mocno rozgrzewająca!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Składniki
Dynię obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać, czosnek drobno pokroić. Imbir zetrzeć na tarce.
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i przesmażyć 10 minut, dodać czosnek i imbir, przesmażyć minutę, dodać przyprawy, wymieszać, dodać dynię, wymieszać i obtoczyć w przyprawach, zlać wodą i gotować ok 15 minut aż dynia zmięknie.
Dodać pomidory, gotować kolejne 15 minut, następnie zupę zmiksować, ale niedokładnie, niektóre kawałki dyni mogą zostać.
Dodać ciecierzycę i mleczko kokosowe, gotować 10 minut. Doprawić solą, sosem sojowym, sokiem z limonki i cukrem. Można doprawić czymś ostrym w miarę potrzeby. Podawać z kolendrą.