Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa z ciecierzycą, z dodatkiem pomidorów i mleczka kokosowego z aromatycznymi przyprawami - mocno rozgrzewająca!
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Składniki
Dynię obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać, czosnek drobno pokroić. Imbir zetrzeć na tarce.
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i przesmażyć 10 minut, dodać czosnek i imbir, przesmażyć minutę, dodać przyprawy, wymieszać, dodać dynię, wymieszać i obtoczyć w przyprawach, zlać wodą i gotować ok 15 minut aż dynia zmięknie.
Dodać pomidory, gotować kolejne 15 minut, następnie zupę zmiksować, ale niedokładnie, niektóre kawałki dyni mogą zostać.
Dodać ciecierzycę i mleczko kokosowe, gotować 10 minut. Doprawić solą, sosem sojowym, sokiem z limonki i cukrem. Można doprawić czymś ostrym w miarę potrzeby. Podawać z kolendrą.