Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa z ciecierzycą, z dodatkiem pomidorów i mleczka kokosowego z aromatycznymi przyprawami - mocno rozgrzewająca!
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 603
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 603
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Dynię obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać, czosnek drobno pokroić. Imbir zetrzeć na tarce.
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i przesmażyć 10 minut, dodać czosnek i imbir, przesmażyć minutę, dodać przyprawy, wymieszać, dodać dynię, wymieszać i obtoczyć w przyprawach, zlać wodą i gotować ok 15 minut aż dynia zmięknie.
Dodać pomidory, gotować kolejne 15 minut, następnie zupę zmiksować, ale niedokładnie, niektóre kawałki dyni mogą zostać.
Dodać ciecierzycę i mleczko kokosowe, gotować 10 minut. Doprawić solą, sosem sojowym, sokiem z limonki i cukrem. Można doprawić czymś ostrym w miarę potrzeby. Podawać z kolendrą.