Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolką szparagową to prawdziwie letnia i aromatyczna zupa z sezonowych warzyw – groszku, fasolki, marchewki. Danie jest także sycące dzięki mięsnym klopsikom. Z pewnością zaspokoi nawet silny głód. Dodatek koperku nadaje zupie przyjemnej ziołowości i orzeźwienia. Możesz także przygotować większą ilość zupy i odgrzać ją następnego dnia.
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1555
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 133
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 48
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 111
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6259
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1555
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 133
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 48
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 111
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6259
Składniki
Przygotuj klopsiki. Cebulę zetrzyj na tarce. W misce wymieszaj dłonią mięso, jajko, cebulę, bułkę tartą i przyprawy. Uformuj klopsiki i odłóż je na bok.
Przygotuj zupę. Ziemniaki obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W dużym garnku rozpuść masło. Dodaj ziemniaki, marchewkę i groszek. Duś wszystko przez 2-3 minuty. Następnie wlej bulion i całość zagotuj.
Fasolkę pokrój na kawałki o długości 2-3 cm. Dodaj je do zupy i gotuj przez 5 minut. Po tym czasie włóż do bulionu klopsiki. Zagotuj zupę i trzymaj ją na małym ogniu przez kolejne 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę z fasolką szparagową podawaj na ciepło, posypaną siekanym koperkiem.