Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolką szparagową to pyszna i sycąca propozycja na obiad, idealna na każdą porę roku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
W garnku na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz marchewkę pokrojoną w cienkie półplastry. Podsmażamy przez 2-3 minuty.
Całość zalewamy bulionem, dodajemy fasolkę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Przykrywamy i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, którą wcześniej musimy zahartować odrobiną zupy. Na końcu dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza zupa z fasolką szparagową jest już gotowa. Smacznego