Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolką szparagową to pyszna i sycąca propozycja na obiad, idealna na każdą porę roku.
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1488
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 180
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1488
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 180
Składniki
W garnku na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz marchewkę pokrojoną w cienkie półplastry. Podsmażamy przez 2-3 minuty.
Całość zalewamy bulionem, dodajemy fasolkę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Przykrywamy i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, którą wcześniej musimy zahartować odrobiną zupy. Na końcu dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza zupa z fasolką szparagową jest już gotowa. Smacznego