Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolką szparagową to pyszna i sycąca propozycja na obiad, idealna na każdą porę roku.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 847
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22920
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15335
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 847
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22920
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15335
Składniki
W garnku na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz marchewkę pokrojoną w cienkie półplastry. Podsmażamy przez 2-3 minuty.
Całość zalewamy bulionem, dodajemy fasolkę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Przykrywamy i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, którą wcześniej musimy zahartować odrobiną zupy. Na końcu dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza zupa z fasolką szparagową jest już gotowa. Smacznego