Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolką szparagową to pyszna i sycąca propozycja na obiad, idealna na każdą porę roku.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 131
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 131
Składniki
W garnku na maśle i oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz marchewkę pokrojoną w cienkie półplastry. Podsmażamy przez 2-3 minuty.
Całość zalewamy bulionem, dodajemy fasolkę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Przykrywamy i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, którą wcześniej musimy zahartować odrobiną zupy. Na końcu dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza zupa z fasolką szparagową jest już gotowa. Smacznego