Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolki szparagowej to pożywne i jednocześnie lekkie danie pełne smaku i aromatu. Fasola jest pełna błonnika, który stymuluje aktywność jelit. Witamina C wspiera odporność oraz działa korzystnie na kondycję skóry. Całość ma kremową i aksamitną konsystencję, z nutą kwaskowatego octu i śmietany. Koperek nadaje przyjemnej ziołowości. Danie sprawdza się szczególnie latem.
Pulchne, smaczne a zarazem proste i tanie ciasto które przygotujesz w kilka m...
Odsłon: 64
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 91
Pulchne, smaczne a zarazem proste i tanie ciasto które przygotujesz w kilka m...
Odsłon: 64
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 91
Składniki
Fasolkę umyj i podziel na mniejsze kawałki, odkrawając końcówki. Ziemniaki obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Fasolkę i ziemniaki włóż go garnka z osoloną wodą. Zagotuj całość pod przykryciem i gotuj przez 20 minut, do miękkości, przez ok. 20 minut.
Wyjmij dwie chochelki warzyw z wodą i zblenduj je. Przenieś je z powrotem i wymieszaj. Na patelni rozpuść masło. Dodaj mąkę i czerwoną paprykę. Smaż wszystko razem do uzyskania zasmażki. Dodaj ją do gotujących się warzyw i wymieszaj.
Dodaj śmietanę, cukier i ocet. Całość dobrze wymieszaj. Koperek drobno posiekaj i wsyp do zupy z fasolki szparagowej.
Zupę podawaj na ciepło, posypaną natką pietruszki i udekorowaną kilkoma strąkami fasolki. Wspaniale pasuje z kromką żytniego chleba.