Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Składniki
Warzywa (bez cebuli i papryki) myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy i również kroimy w kostkę średniej wielkości. Wszystkie składniki przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby przykryła składniki zupy 3 -4 cm ponad ich poziom. Dodajemy przyprawy. Całość gotujemy do miękkości. Osobno, w lekko osolonej wodzie, gotujemy ryż. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, ugotowany ryż wraz z wodą przelewamy do zupy. Dodajemy też pokrojoną paprykę i cebulę, całość gotujemy razem przez 15minut. W razie potrzeby doprawiamy.