Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22366
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 175
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22366
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 175
Składniki
Warzywa (bez cebuli i papryki) myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy i również kroimy w kostkę średniej wielkości. Wszystkie składniki przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby przykryła składniki zupy 3 -4 cm ponad ich poziom. Dodajemy przyprawy. Całość gotujemy do miękkości. Osobno, w lekko osolonej wodzie, gotujemy ryż. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, ugotowany ryż wraz z wodą przelewamy do zupy. Dodajemy też pokrojoną paprykę i cebulę, całość gotujemy razem przez 15minut. W razie potrzeby doprawiamy.