Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka kombinacja składników urozmaici klasyczną zupę jarzynową.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1071
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1071
Składniki
Warzywa (bez cebuli i papryki) myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Mięso oczyszczamy i również kroimy w kostkę średniej wielkości. Wszystkie składniki przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby przykryła składniki zupy 3 -4 cm ponad ich poziom. Dodajemy przyprawy. Całość gotujemy do miękkości. Osobno, w lekko osolonej wodzie, gotujemy ryż. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, ugotowany ryż wraz z wodą przelewamy do zupy. Dodajemy też pokrojoną paprykę i cebulę, całość gotujemy razem przez 15minut. W razie potrzeby doprawiamy.