Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie dość, że smaczna, to jeszcze szybka i prosta w wykonaniu.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 216
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 136
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27806
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 122
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 216
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 136
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27806
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 122
Składniki
Warzywa obieramy, kroimy tak, jak lubimy. U nas zawsze różne struktury. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso kurczaka oddzielamy od kości, dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystko zalewamy zimną wodą (1,5 l), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i ½ łyżeczki soli. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy jarmuż. Po 5 min dodajemy zahartowaną śmietanę, wymieszaną z mąką. Dokładnie łączymy. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.