Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kabanosy stanowią nie tylko świetną przekąskę, ale także wyśmienity dodatek do zupy. Polecam!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1586
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1586
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Składniki
Ze skrzydełka i selera przygotować wywar. W osobnym garnku ugotować makaron z dodatkiem soli. Odcedzić i ostudzić. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w paski, po czym dodać pokrojonego kabanosa. Smażyć ok. 10-15 min.( wytopiony tłuszcz pozostawić do zasmażki ). Gotowe przełożyć do wywaru, przyprawić do smaku.
Na tłuszczu z boczku przygotować zasmażkę złotego koloru i doprawić zupę. Na koniec do zupy przełożyć makaron, wymieszać.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!