Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kabanosy stanowią nie tylko świetną przekąskę, ale także wyśmienity dodatek do zupy. Polecam!
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52009
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 119
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52009
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 119
Składniki
Ze skrzydełka i selera przygotować wywar. W osobnym garnku ugotować makaron z dodatkiem soli. Odcedzić i ostudzić. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w paski, po czym dodać pokrojonego kabanosa. Smażyć ok. 10-15 min.( wytopiony tłuszcz pozostawić do zasmażki ). Gotowe przełożyć do wywaru, przyprawić do smaku.
Na tłuszczu z boczku przygotować zasmażkę złotego koloru i doprawić zupę. Na koniec do zupy przełożyć makaron, wymieszać.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!