Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kabanosy stanowią nie tylko świetną przekąskę, ale także wyśmienity dodatek do zupy. Polecam!
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 790
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 349
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 221
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 730
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 790
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 349
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 221
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 730
Składniki
Ze skrzydełka i selera przygotować wywar. W osobnym garnku ugotować makaron z dodatkiem soli. Odcedzić i ostudzić. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w paski, po czym dodać pokrojonego kabanosa. Smażyć ok. 10-15 min.( wytopiony tłuszcz pozostawić do zasmażki ). Gotowe przełożyć do wywaru, przyprawić do smaku.
Na tłuszczu z boczku przygotować zasmażkę złotego koloru i doprawić zupę. Na koniec do zupy przełożyć makaron, wymieszać.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!