Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pozostanie wam mięso z pieczonego kurczaka, to można zrobić na nim zupę. Wyszło pysznie <3
Kalarepę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Warzywa smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy kawałki mięsa, chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem.
Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ¼ łyżeczki soli, grzyby i gotujemy przez 15 min.
Kapelusze wyławiamy, kroimy w paski, ponownie wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw.
Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości, rozprowadzamy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 106
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 198
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1043
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2278
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 106
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 198
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1043
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2278
Składniki
Kalarepę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy kawałki mięsa, chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ¼ łyżeczki soli, grzyby i gotujemy przez 15 min. Kapelusze wyławiamy, kroimy w paski, ponownie wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości, rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 134
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1050