Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51834
Dodano: 02.11.2017
Odsłon: 1321
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kalarepę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Warzywa smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy kawałki mięsa, chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem.
Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ¼ łyżeczki soli, grzyby i gotujemy przez 15 min.
Kapelusze wyławiamy, kroimy w paski, ponownie wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw.
Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości, rozprowadzamy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Docherro 04 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszna zupka:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 03 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
oj zjadłabym tak na rozgrzanie MEGA :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Nie no, nie mam słów.Jak będę kiedyś na dolnym, wbijam do Was :). Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz