Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pozostanie wam mięso z pieczonego kurczaka, to można zrobić na nim zupę. Wyszło pysznie <3
Polecam.
Odsłon: 130
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Polecam.
Odsłon: 130
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 618
Składniki
Kalarepę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy kawałki mięsa, chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ¼ łyżeczki soli, grzyby i gotujemy przez 15 min. Kapelusze wyławiamy, kroimy w paski, ponownie wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości, rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.