Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pozostanie wam mięso z pieczonego kurczaka, to można zrobić na nim zupę. Wyszło pysznie <3
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1187
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1063
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1187
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1063
Składniki
Kalarepę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy kawałki mięsa, chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ¼ łyżeczki soli, grzyby i gotujemy przez 15 min. Kapelusze wyławiamy, kroimy w paski, ponownie wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości, rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.