Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1710
Dodano: 19.05.2011
Odsłon: 8888
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
► Włoszczyznę wrzucić do 2 litrów wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. ► Kalarepę obrać ze skórki i pokroić w kostkę natomiast liście w paski ( z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Do wywaru z włoszczyzny dodać kostkę rosołową. ► Wyjąć warzywa, wrzucić kalarepę i gotować aż będzie miękka wtedy dodać pocięte na paski liście. ► Po kilku minutach gotowania jak liście bęndą miękkie, zrobić lekką zasmażkę i wolno wlać rozkłucone jajko, mieszająć gotować jeszcze kilka minut aż jajko się zetnie i zupa zgęstnieje. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

shira211 19 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Moja babcia taka robila na listkach:)) pysznosci:))42 Kto głosował? | Odpowiedz