Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad smaczna zupa - szybka do zrobienia, lekka i bardzo dobra.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 127
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3742
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 127
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3742
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Składniki
► Włoszczyznę wrzucić do 2 litrów wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. ► Kalarepę obrać ze skórki i pokroić w kostkę natomiast liście w paski ( z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Do wywaru z włoszczyzny dodać kostkę rosołową. ► Wyjąć warzywa, wrzucić kalarepę i gotować aż będzie miękka wtedy dodać pocięte na paski liście. ► Po kilku minutach gotowania jak liście bęndą miękkie, zrobić lekką zasmażkę i wolno wlać rozkłucone jajko, mieszająć gotować jeszcze kilka minut aż jajko się zetnie i zupa zgęstnieje. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.