Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad smaczna zupa - szybka do zrobienia, lekka i bardzo dobra.
► Włoszczyznę wrzucić do 2 litrów wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut.
► Kalarepę obrać ze skórki i pokroić w kostkę natomiast liście w paski ( z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Do wywaru z włoszczyzny dodać kostkę rosołową.
► Wyjąć warzywa, wrzucić kalarepę i gotować aż będzie miękka wtedy dodać pocięte na paski liście.
► Po kilku minutach gotowania jak liście bęndą miękkie, zrobić lekką zasmażkę i wolno wlać rozkłucone jajko, mieszająć gotować jeszcze kilka minut aż jajko się zetnie i zupa zgęstnieje. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Dzisiaj przedstawiam niebanalną i zdrową surówkę z kalarepy. Chrupiąca, pyszn...
Odsłon: 3296
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 331
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 696
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 533
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18065
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 331
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 696
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 533
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18065
Składniki
► Włoszczyznę wrzucić do 2 litrów wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. ► Kalarepę obrać ze skórki i pokroić w kostkę natomiast liście w paski ( z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Do wywaru z włoszczyzny dodać kostkę rosołową. ► Wyjąć warzywa, wrzucić kalarepę i gotować aż będzie miękka wtedy dodać pocięte na paski liście. ► Po kilku minutach gotowania jak liście bęndą miękkie, zrobić lekką zasmażkę i wolno wlać rozkłucone jajko, mieszająć gotować jeszcze kilka minut aż jajko się zetnie i zupa zgęstnieje. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Botwinka
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Botwinka
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 1527
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 846