Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad smaczna zupa - szybka do zrobienia, lekka i bardzo dobra.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31440
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1409
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31440
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1409
Składniki
► Włoszczyznę wrzucić do 2 litrów wrzącej osolonej wody i gotować około 20 minut. ► Kalarepę obrać ze skórki i pokroić w kostkę natomiast liście w paski ( z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Do wywaru z włoszczyzny dodać kostkę rosołową. ► Wyjąć warzywa, wrzucić kalarepę i gotować aż będzie miękka wtedy dodać pocięte na paski liście. ► Po kilku minutach gotowania jak liście bęndą miękkie, zrobić lekką zasmażkę i wolno wlać rozkłucone jajko, mieszająć gotować jeszcze kilka minut aż jajko się zetnie i zupa zgęstnieje. Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.