Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę z kalarepy, chcecie przepis więc zapraszam na mój blog
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 128
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 64
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 147
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 128
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 64
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 147
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać mięso, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę i od zagotowania gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy już miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są miękkie dodać ziela oraz liść laurowy a następnie natkę pietruszki, gotować na wolnym ogniu do czasu przygotowania kalarepy a mianowicie, na patelnie dać masło roztopić go dodać cebulę pokrojoną drobno i ją zeszklić następnie dać kalarepę startą na tarce jarzynowej i podsmażyć do miękkości, na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę
Dodać przygotowaną kalarepę chwilę zagotować na wolnym ogniu, przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem od zupy wlać śmietanę zamieszać zagotować przez dwie minuty na koniec dodać pieprz oraz kostki magii
Zupę jak najbardziej polecam na zimne i chłodne dni