Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę z kalarepy, chcecie przepis więc zapraszam na mój blog
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 59
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 791
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 59
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 791
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać mięso, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę i od zagotowania gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy już miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są miękkie dodać ziela oraz liść laurowy a następnie natkę pietruszki, gotować na wolnym ogniu do czasu przygotowania kalarepy a mianowicie, na patelnie dać masło roztopić go dodać cebulę pokrojoną drobno i ją zeszklić następnie dać kalarepę startą na tarce jarzynowej i podsmażyć do miękkości, na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę
Dodać przygotowaną kalarepę chwilę zagotować na wolnym ogniu, przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem od zupy wlać śmietanę zamieszać zagotować przez dwie minuty na koniec dodać pieprz oraz kostki magii
Zupę jak najbardziej polecam na zimne i chłodne dni