Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę z kalarepy, chcecie przepis więc zapraszam na mój blog
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9523
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4979
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 659
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9523
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4979
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 659
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać mięso, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę i od zagotowania gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy już miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są miękkie dodać ziela oraz liść laurowy a następnie natkę pietruszki, gotować na wolnym ogniu do czasu przygotowania kalarepy a mianowicie, na patelnie dać masło roztopić go dodać cebulę pokrojoną drobno i ją zeszklić następnie dać kalarepę startą na tarce jarzynowej i podsmażyć do miękkości, na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę
Dodać przygotowaną kalarepę chwilę zagotować na wolnym ogniu, przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem od zupy wlać śmietanę zamieszać zagotować przez dwie minuty na koniec dodać pieprz oraz kostki magii
Zupę jak najbardziej polecam na zimne i chłodne dni