Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę z kalarepy, chcecie przepis więc zapraszam na mój blog
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 227
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 150
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 889
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 227
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 150
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 889
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać mięso, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę i od zagotowania gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy już miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są miękkie dodać ziela oraz liść laurowy a następnie natkę pietruszki, gotować na wolnym ogniu do czasu przygotowania kalarepy a mianowicie, na patelnie dać masło roztopić go dodać cebulę pokrojoną drobno i ją zeszklić następnie dać kalarepę startą na tarce jarzynowej i podsmażyć do miękkości, na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę
Dodać przygotowaną kalarepę chwilę zagotować na wolnym ogniu, przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem od zupy wlać śmietanę zamieszać zagotować przez dwie minuty na koniec dodać pieprz oraz kostki magii
Zupę jak najbardziej polecam na zimne i chłodne dni