Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę z kalarepy, chcecie przepis więc zapraszam na mój blog
Pamiętam smak takiego barszczu, który gotowała moja mama. Moja wersja jest ek...
Odsłon: 542
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3720
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 221
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3720
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 221
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać mięso, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę i od zagotowania gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy już miękkie dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są miękkie dodać ziela oraz liść laurowy a następnie natkę pietruszki, gotować na wolnym ogniu do czasu przygotowania kalarepy a mianowicie, na patelnie dać masło roztopić go dodać cebulę pokrojoną drobno i ją zeszklić następnie dać kalarepę startą na tarce jarzynowej i podsmażyć do miękkości, na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę
Dodać przygotowaną kalarepę chwilę zagotować na wolnym ogniu, przygotować śmietanę rozprowadzając ją z gorącym wywarem od zupy wlać śmietanę zamieszać zagotować przez dwie minuty na koniec dodać pieprz oraz kostki magii
Zupę jak najbardziej polecam na zimne i chłodne dni
Przepisy Zupy
Zupy
Żurek siostry Anastazji
Zupy
Zupa chrzanowa
Zupy
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Zupy
Niedzielny rosół na mięsie
Żurek siostry Anastazji
Żurek siostry Anastazji powstaje ze stosunkowo prostego przepisu, który bez t...
Odsłon: 5249
Zupa chrzanowa
Pyszna, pożywna zupa chrzanowa idealna na Wielkanoc :) Gęsta, wyrazista w sma...
Odsłon: 860