Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na kaca po zabawie karnawałowej.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 176
Składniki
Sposób przygotowania: Cebulę posiekać, przesmażyć na 1 łyżce masła, dodać kapustę i smażyć przez 15 minut na wolnym ogniu. Grzyby zalać 1 litrą wody, wrzucić kostki rosołowe i ugotować do miękkości. Po czym dodać do kapusty i zaciągnąć zasmażką zrobioną z mąki, reszty masła, rozprowadzoną gorącym bulionem z kapusty, zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zaprawić śmietaną i podawać z pieczywem lub ziemniakami.