Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na kaca po zabawie karnawałowej.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 800
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22790
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 800
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22790
Składniki
Sposób przygotowania: Cebulę posiekać, przesmażyć na 1 łyżce masła, dodać kapustę i smażyć przez 15 minut na wolnym ogniu. Grzyby zalać 1 litrą wody, wrzucić kostki rosołowe i ugotować do miękkości. Po czym dodać do kapusty i zaciągnąć zasmażką zrobioną z mąki, reszty masła, rozprowadzoną gorącym bulionem z kapusty, zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zaprawić śmietaną i podawać z pieczywem lub ziemniakami.