Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i aromatyczna zupa zachwyca smakiem.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 64
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 38
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 64
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 38
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w paski ,zagotowujemy (ok. 1,2 l wody) z solą ,dodajemy warzywa-pietruszkę ,marchew (pokrojoną w półtalarki) ,kawałek łodygi selera ,liście laurowe ,ziemniaki pokrojone w kostkę , pokrojonego w piórka pora ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora sparzamy ,obieramy ze skórki ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem z poszatkowaną kapustą i gotujemy jeszcze 15 min ,dodajemy posiekany koperek. Całość doprawiamy solą pieprzem