Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulionu drobiowego. Dzięki dodatkowi passaty pomidorowej nabiera przyjemnego kwaskowatego smaku, a oregano dodaje jej śródziemnomorskiego charakteru.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Udka z kurczaka dokładnie opłucz. Włóż do dużego garnka, zalej 2 litrami zimnej wody, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu ok. 30-40 minut, zbierając powstające szumowiny.
Marchewki i pietruszki obierz, a następnie pokrój w półplasterki. Cebulę posiekaj w piórka. Por umyj i pokrój w półtalarki. Kapustę pekińską opłucz, osusz i posiekaj w paski lub kostkę. Wszystkie warzywa przesmaż na maśle, mieszając dość często.
Dodaj warzywa do przygotowanego bulionu (wraz z sokiem, który się wytworzył na patelni) i gotuj kolejne 15 minut. Wsyp oregano, dopraw dobrze solą i pieprzem. Dolej passatę pomidorową i zagotuj. Jeśli to konieczne, dodaj szczyptę cukru.
Udka możesz wyjąć, obrać z mięsa i dodać je ponownie do zupy w kawałkach.
Do podania posiekaj zieloną część cebuli dymki.