Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulionu drobiowego. Dzięki dodatkowi passaty pomidorowej nabiera przyjemnego kwaskowatego smaku, a oregano dodaje jej śródziemnomorskiego charakteru.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457750
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457750
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Składniki
Udka z kurczaka dokładnie opłucz. Włóż do dużego garnka, zalej 2 litrami zimnej wody, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu ok. 30-40 minut, zbierając powstające szumowiny.
Marchewki i pietruszki obierz, a następnie pokrój w półplasterki. Cebulę posiekaj w piórka. Por umyj i pokrój w półtalarki. Kapustę pekińską opłucz, osusz i posiekaj w paski lub kostkę. Wszystkie warzywa przesmaż na maśle, mieszając dość często.
Dodaj warzywa do przygotowanego bulionu (wraz z sokiem, który się wytworzył na patelni) i gotuj kolejne 15 minut. Wsyp oregano, dopraw dobrze solą i pieprzem. Dolej passatę pomidorową i zagotuj. Jeśli to konieczne, dodaj szczyptę cukru.
Udka możesz wyjąć, obrać z mięsa i dodać je ponownie do zupy w kawałkach.
Do podania posiekaj zieloną część cebuli dymki.