Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny

Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48118

Dodano:

Odsłon: 5484

Pożywna zupa z kaszą, mięsem i warzywami.

Składniki

  • 300 g łopatki wieprzowej
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 1 por (biała część)
  • 1 pomidor malinowy
  • 100 g pieczarek
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 l rosołu drobiowego
  • 3 łyżki kaszy pęczak
  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w 2 cm kostkę.

    Marchew, pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę.

    Por kroimy w piórka.

    Pomidor obieramy, kroimy na cząstki.

    Pieczarki oczyszczamy, kroimy w szóstkę.

    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

    Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mięso i warzywa, całość zasmażamy przez kilka minut.

    Całość zalewamy rosołem z drobiu. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień.

    Po 10 min dodajemy kaszę i posiekaną kapustę.

    Gotujemy do miękkości kaszy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń