Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo delikatna w smaku na żeberkach.
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1424
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36232
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1424
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36232
Składniki
Skorzystałam z własnych wyhodowanych zapasów :D Żeberka wstawiłam do garnka z 1,5 l wody. Dodałam pokrojone kostkę warzywa bulionowe i jeszcze liść laurowy i ziele angielskie i chili. W sumie zupa będzie się gotować 1 h. Po pół godzinie dodałam pokrojone ziemniaki. Na pięć minut przed końcem gotowania dodałam groszek cukrowy i kukurydzę. Te warzywa, nawet kupowane, są już wcześniej zblanszowane. Jeśli używacie świeżej kukurydzy to będzie potrzebowała w zalezności od stopnia twardości nawet 20 minut. Po wyłączeniu ognia zupę doprawiłam solą, zabieliłam śmietaną i dodałam posiekany koperek.
Smacznego :)