Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kukurydzą i groszkiem

Zupa z kukurydzą i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 554 Ocena: 11137

Dodano:

Odsłon: 1173

Zupa bardzo delikatna w smaku na żeberkach.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skorzystałam z własnych wyhodowanych zapasów :D

    Żeberka wstawiłam do garnka z 1,5 l wody. Dodałam pokrojone kostkę warzywa bulionowe i jeszcze liść laurowy i ziele angielskie i chili.
    W sumie zupa będzie się gotować 1 h.
    Po pół godzinie dodałam pokrojone ziemniaki.

    Na pięć minut przed końcem gotowania dodałam groszek cukrowy i kukurydzę. Te warzywa, nawet kupowane, są już wcześniej zblanszowane.
    Jeśli używacie świeżej kukurydzy to będzie potrzebowała w zalezności od stopnia twardości nawet 20 minut.

    Po wyłączeniu ognia zupę doprawiłam solą, zabieliłam śmietaną i dodałam posiekany koperek.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń