Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo delikatna w smaku na żeberkach.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7190
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4915
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327820
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7190
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4915
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327820
Składniki
Skorzystałam z własnych wyhodowanych zapasów :D Żeberka wstawiłam do garnka z 1,5 l wody. Dodałam pokrojone kostkę warzywa bulionowe i jeszcze liść laurowy i ziele angielskie i chili. W sumie zupa będzie się gotować 1 h. Po pół godzinie dodałam pokrojone ziemniaki. Na pięć minut przed końcem gotowania dodałam groszek cukrowy i kukurydzę. Te warzywa, nawet kupowane, są już wcześniej zblanszowane. Jeśli używacie świeżej kukurydzy to będzie potrzebowała w zalezności od stopnia twardości nawet 20 minut. Po wyłączeniu ognia zupę doprawiłam solą, zabieliłam śmietaną i dodałam posiekany koperek.
Smacznego :)