Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna, gęsta i aromatyczna zupa z kurkami, kukurydzą i boczkiem
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6522
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6522
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Boczek pokroić na kawałki. Rozgrzać patelnię i usmażyć na niej boczek (bez dodawania tłuszczu) na rumiano z obu stron- zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy. Posiekać cebulę, dodać na patelnię z wytopionym tłuszczem z boczku, smaży ok 5 minut mieszając. Kurki oczyścić i posiekać - dodać do cebuli, smażyć na dużym ogniu aż się zarumienią. Zupę zalać rosołkiem i doprowadzić do wrzenia. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę - dodać do zupy. Kukurydzę oskrobać z kolby - dodać do zupy. Całość gotować aż ziemniaki i kukurydza będą miękkie (15-20 minut). W misce wymieszać śmietanę z kilkoma łyżkami gorącego wywaru - dodać do zupy, doprawić cytryną, solą i pieprzem. Na koniec dodać koperek. Wymieszać, zestawić z ognia.