Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie zaczęły się moje ukochane grzybki leśne a mianowicie opieńki które kocham to jedne z najlepszych grzybów jak dla mnie po prostu uwielbiam je i robię na każde sposoby jakie tylko znam z lat dzieciństwa
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 104
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 216
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 769
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 410
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 553
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 104
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 216
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 769
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 410
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 553
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać opłukaną ćwiartkę z kurczaka pokrojoną na części oraz marchew pokrojoną dowolnie, całość zagotować zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny i gotować na wolnym ogniu w trakcie gotowania dodać suszone warzywa dla lepszego smaku i zapachu oraz przyprawę uniwersalną, ziela angielskie i liść laurowy. Gdy mięso na ćwiartce robi się już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
W czasie gdy wywar mięsny z ziemniakami się gotuje na wolnym ogniu przygotować grzyby ( mi mąż oczyścił i ugotował w osolonej wodzie dzień wcześniej następnie je odcedził i zimne wstawił do lodówki ). Jak ziemniaki w wywarze są już miękkie dodać przygotowane grzyby, pokrojone drobniej liście magii - lubczyka oraz natkę pietruszki, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną lub swojską jarzynką i jeszcze chwilę pogotować na wolnym ogniu
Do zagotowanego wywaru z ziemniakami i dodanymi grzybami wlać śmietanę trzydziestoprocentową szybkim ruchem zamieszać i lekko zagotować. Ugotowaną zupę zdjąć z ognia i odstawić na chwilę aby całość przeszła smakiem grzybów, jak ja żałuję że przez ekran komputera nie możecie poczuć smaku i zapachu zupy. Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można ją pominąć i pozostawić zupę bez zabielenia
Zupę podałam z kawałkami mięsa gotowanego z ćwiartki kurczaka, wyszła tak smaczna że aż brakuje mi słów aby ją opisać a zapach roznosi się po całym domu i korytarzu. Przed podaniem można zupę posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym, taka zupę można przygotować z każdego rodzaju grzybów leśnych