Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewątpliwie jest to jedna z moich ulubionych zup. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Idealne rozwiązanie kiedy macie niewiele czasu na gotowanie. Do jej przygotowania można oczywiście wykorzystać zwykłą lub włoską kapustę, ale uwierzcie mi, że najlepiej wychodzi właśnie z młodej kapusty.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4979
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5173
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 111
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18763
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7207
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4979
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5173
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 111
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18763
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7207
Składniki
Marchewkę i ziemniaki obieramy. Marchew kroimy na plasterki, a ziemniaki w kostkę. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, dzielimy na pół i szatkujemy.
W dużym garnku z grubym dnem roztapiamy masło. Dodajemy marchewkę z ziemniakami i smażymy przez około 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę. Smażymy około 2 minut cały czas mieszając, żeby nic się nie przypaliło. Całość zalewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze śmietaną i drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego ;)