Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4937
Dodano: 09.05.2018
Odsłon: 9152
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Marchewkę i ziemniaki obieramy. Marchew kroimy na plasterki, a ziemniaki w kostkę. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, dzielimy na pół i szatkujemy.
W dużym garnku z grubym dnem roztapiamy masło. Dodajemy marchewkę z ziemniakami i smażymy przez około 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę. Smażymy około 2 minut cały czas mieszając, żeby nic się nie przypaliło. Całość zalewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy ze śmietaną i drobno posiekaną natką pietruszki.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

gochna55 14 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Zabieram przepis i zabieram odrzucane wierzchnie liście - zawsze je wykorzystuję. Odrzucam tylko te kawałeczki, których nie da się "uratować" Warto. :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 09 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Sama świeżyzna, nawet czytadełka nie potrzeba do tej zupki, bo chyba jedną stronę przy okazji jedzenia można przeczytać xD2 Kto głosował? | Odpowiedz