Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z młodej kapusty ugotowana na karczku wieprzowym.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1858
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1858
Składniki
Wymyty, pokrojony w większą kostkę karczek gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie razem z pokrojoną pietruszką, marchwią i ziemniakami. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę, pastę rosołową, pomidory suszone, drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, czosnek, sól i pieprz do smaku. Gotujemy do miękkości składników. Jeżeli składniki zupy będą miękkie, próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego!!!