Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z młodej kapusty i klopsami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Do garnka z 2,5 litra wody wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i 1 łyżkę domowej kostki rosołowej. Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy do garnka pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości ziemniaków.
W między czasie kroimy kapustę i natkę pietruszki i koper oraz z farszu mięsnego formujemy małe klopsy. Gdy ziemniaki są miękkie do garnka wkładamy pokrojoną kapustę, pietruszkę i koper. Mieszamy wszystkie składniki w garnku, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Na wierzch układamy klopsy i przykrywamy garnek, gotujemy na małym ogniu 5 minut i po 5 minutach obracamy na drugą stronę klopsy i gotujemy kolejne 5 minut. Jeszcze raz próbujemy smak zupy i kończymy gotowanie. Jak ktoś lubi, to do wlanej do talerza zupy może dodać łyżkę śmietany.
Smacznego!!!