Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z młodej białej kapusty z dużą ilością kopru. Jako dodatek do zupy użyłam mielonki ze słoika (swojskiej), jeżeli nie mamy, możemy użyć konserwę mielonkę.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19172
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232050
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19172
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232050
Składniki
Potrzebne składniki: 1 główka młodej kapusty (pokrojona w paski) 1 marchew (pokrojona w talarki) 4 ziemniaki (pokrojone w kostkę) świeży koper (drobno pokrojony) słoiczek swojskiej mielonki (pokrojonej w kostkę) 1 stołowa łyżka domowej kostki rosołowej
Kapustę kroimy w paski.
Do gotującej osolonej wody wkładamy łyżkę domowej kostki rosołowej, ziemniaki pokrojone w kostkę i marchew. Gdy ziemniaki są miękkie dokładamy pokrojoną w kostkę mielonkę ze słoika lub konserwę mielonkę, pokrojoną w paski kapustę, drobno pokrojony koper. Gotujemy do miękkości kapusty, doprawiamy sokiem z kiszonej kapusty lub cytryny, papryką i pieprzem ziołowym.
Smacznego!!!