Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa kapuściana. Cudownego aromatu nadaje zupie wędzona papryka i wędzony boczek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117872
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8301
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3085
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2019
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1492
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117872
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8301
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3085
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2019
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1492
Składniki
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
W sporym garnku rozgrzać olej. Wędzony boczek pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, usmażyć na rumiano.
Do podsmażonego boczku dodać cebulę, zeszklić, dodać wędzoną paprykę, chwilę razem smażyć. Przełożyć do garnka poszatkowaną kapustę i marchewkę, przemieszać, zalać bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości kapusty.
Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki. Koperek drobno posiekać, wrzucić do gotowej zupy.