Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa kapuściana. Cudownego aromatu nadaje zupie wędzona papryka i wędzony boczek.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2774
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421871
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2181
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2774
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421871
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2181
Składniki
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
W sporym garnku rozgrzać olej. Wędzony boczek pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, usmażyć na rumiano.
Do podsmażonego boczku dodać cebulę, zeszklić, dodać wędzoną paprykę, chwilę razem smażyć. Przełożyć do garnka poszatkowaną kapustę i marchewkę, przemieszać, zalać bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości kapusty.
Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki. Koperek drobno posiekać, wrzucić do gotowej zupy.