Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa kapuściana. Cudownego aromatu nadaje zupie wędzona papryka i wędzony boczek.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8100
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2757
Polecam.
Odsłon: 1329
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8100
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2757
Polecam.
Odsłon: 1329
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
W sporym garnku rozgrzać olej. Wędzony boczek pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, usmażyć na rumiano.
Do podsmażonego boczku dodać cebulę, zeszklić, dodać wędzoną paprykę, chwilę razem smażyć. Przełożyć do garnka poszatkowaną kapustę i marchewkę, przemieszać, zalać bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości kapusty.
Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki. Koperek drobno posiekać, wrzucić do gotowej zupy.