Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa kapuściana. Cudownego aromatu nadaje zupie wędzona papryka i wędzony boczek.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 696
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 19
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 58
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 696
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 19
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 58
Składniki
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
W sporym garnku rozgrzać olej. Wędzony boczek pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, usmażyć na rumiano.
Do podsmażonego boczku dodać cebulę, zeszklić, dodać wędzoną paprykę, chwilę razem smażyć. Przełożyć do garnka poszatkowaną kapustę i marchewkę, przemieszać, zalać bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości kapusty.
Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki. Koperek drobno posiekać, wrzucić do gotowej zupy.