Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa kapuściana. Cudownego aromatu nadaje zupie wędzona papryka i wędzony boczek.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8792
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 652
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8300
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8792
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 652
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8300
Składniki
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę.
W sporym garnku rozgrzać olej. Wędzony boczek pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, usmażyć na rumiano.
Do podsmażonego boczku dodać cebulę, zeszklić, dodać wędzoną paprykę, chwilę razem smażyć. Przełożyć do garnka poszatkowaną kapustę i marchewkę, przemieszać, zalać bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości kapusty.
Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki. Koperek drobno posiekać, wrzucić do gotowej zupy.