Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne jednogarnkowe danie, mięso z kurczaka zanurzone w zupie ogórkowej.Zupa jest bardzo smaczna i pożywna.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 48
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1320
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35081
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 48
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1320
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35081
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 4. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do ziemniaków. 5. Dokładamy kostki rosołowe oraz krótko przed końcem gotowania starte na tarce o dużych oczach ogórki oraz przecier pomidorowy.
6. Na koniec łączymy z mięsem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilę gotujemy.
7. Zupa gotowa. 8. Smacznego.