Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne jednogarnkowe danie, mięso z kurczaka zanurzone w zupie ogórkowej.Zupa jest bardzo smaczna i pożywna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 4. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do ziemniaków. 5. Dokładamy kostki rosołowe oraz krótko przed końcem gotowania starte na tarce o dużych oczach ogórki oraz przecier pomidorowy.
6. Na koniec łączymy z mięsem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilę gotujemy.
7. Zupa gotowa. 8. Smacznego.