Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W każdy sezon ogórkowy robimy je po kilka razy. Ogórki małosolne są niesamowicie smaczne. Wtedy na myśl przychodzą różne smarowidła do kanapek, bo taki dodatek jest niesamowicie smaczny. Tym razem zrobiliśmy bardzo smaczną zupę z ogórków. Nie dziwota, bo to jedna z trzech ulubionych zup. Do przyrządzenia wywaru użyliśmy kaczki i świeżych warzyw.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 39
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 102
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 308
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 39
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 102
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 308
Składniki
Mięso płuczemy, zalewamy zimną wodą (tak by przykryła mięso), dodajemy zioła, szczyptę soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, zbieramy szumowiny, zmniejszamy płomień, dolewamy szklankę zimnej wody. Gotujemy 40 min. na wolnym ogniu. W tym czasie myjemy, obieramy warzywa. Ogórki ścieramy na tarce do jarzyn, razem z czosnkiem (z ogórków)podsmażamy na łyżce masła. Mięso i zioła wyławiamy, studzimy, oddzielamy od kości, dodajemy z powrotem do wywaru. Warzywa (oprócz ogórków) wrzucamy do zupy, gotujemy aż będą prawie miękkie. Dodajemy ogórki (z czosnkiem)i posiekany koperek. Gotujemy do miękkości ogórków. W razie potrzeby dolewamy wody. Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podgrzewamy, nie zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.