Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i łatwa w wykonaniu, pełna smaku zupa z pieczonych bakłażanów i pomidorów, podana z serową grzanką
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8507
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2984
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8507
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2984
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Pomidory i bakłażana pokroić w kostkę, cebulę w kawałeczki na drobno. Bakłażany, cebulę i czosnek w misce wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy. Ułożyć w formie żaroodpornej razem z pomidorami. Podlać pomidory oliwą. Wszystko posypać suszonymi ziołami. Upiec w temperaturze 180stopni ok 30 minut.
Następnie przełożyć do garnka, zalać wywarem (lub wodą) i podgotować ok 10 minut. Zmiksować, doprawić octem balsamicznym, cukrem, solą i pieprzem. Podawać z grzankami z serem.