Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 867 Ocena: 17958
Dodano: 11.12.2020
Odsłon: 2193
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ćwiartki pomidorów w skórce ,marchewkę pokrojoną w plastry, czosnek pokrojonym w plasterki, grubo posiekaną białą część pora i cebulę pokrojoną na cząstki wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Warzywa polewamy oliwą i miodem. Pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 220 C.
Upieczone warzywa razem z powstałym sokiem łączymy w garnku z połową bulionu warzywnego i solą.
Zagotowujemy i blendujemy składniki na dość gładką, lekko kremową zupę.
Gdy jest zbyt gęsta, dolewamy więcej bulionu.
Ponownie zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.
Gotową zupę posypujemy natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

konhambos 14 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis, wyobrazam sobie ten cudowny smak.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 11 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
I to jest właśnie przepis! :-)Gratuluje...
Ps.Tylko ze ja bez soku z cytryny ,bo nie lubie go w gorących potrawach. Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz