Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pyszna zupa z pieczonych pomidorów.
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 50
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 84
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 111
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 93
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 50
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 84
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 111
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 93
Składniki
Ćwiartki pomidorów w skórce ,marchewkę pokrojoną w plastry, czosnek pokrojonym w plasterki, grubo posiekaną białą część pora i cebulę pokrojoną na cząstki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Warzywa polewamy oliwą i miodem. Pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 220 C. Upieczone warzywa razem z powstałym sokiem łączymy w garnku z połową bulionu warzywnego i solą. Zagotowujemy i blendujemy składniki na dość gładką, lekko kremową zupę. Gdy jest zbyt gęsta, dolewamy więcej bulionu. Ponownie zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Gotową zupę posypujemy natką pietruszki.