Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pyszna zupa z pieczonych pomidorów.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 722
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3957
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1370
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 722
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3957
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1370
Składniki
Ćwiartki pomidorów w skórce ,marchewkę pokrojoną w plastry, czosnek pokrojonym w plasterki, grubo posiekaną białą część pora i cebulę pokrojoną na cząstki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Warzywa polewamy oliwą i miodem. Pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 220 C. Upieczone warzywa razem z powstałym sokiem łączymy w garnku z połową bulionu warzywnego i solą. Zagotowujemy i blendujemy składniki na dość gładką, lekko kremową zupę. Gdy jest zbyt gęsta, dolewamy więcej bulionu. Ponownie zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Gotową zupę posypujemy natką pietruszki.