Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów z kluskami lanymi. Zupę można podawać czystą lub z łyżką kwaśniej śmietany.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10415
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336752
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423652
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10415
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336752
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423652
Składniki
1. Grzyby oczyść i większe pokrój na kawałki, szczególnie podgrzybki. Rozgrzej olej i dodaj grzyby, pokrojoną w kostkę cebulę, sól i pieprz. Po ok. 10 minutach dodaj drobno posiekany, świeży rozmaryn ( lub gałazkę) i rozgnieciony ząbek czosnku.
2. W garnku przygotuj bulion z przyprawami i dodaj pokrojoną w talarki marchew i pokrojony w kawałeczki seler naciowy. Kiedy warzywa zmiękną lekko, dodaj grzyby z patelni. Gotuj nie dłużej niż 10 minut.
3. Teraz pokrój pomidora w kostkę i na odrobinie oliwy podsmaż na patelni.
4. Dodaj pomidora do zupy i gotuj kilka minut.
5. Przygotuj ciasto na kluseczki lane.
6. Do gotującej się zupy wkładaj kluseczki. Po kilku minutach zdejmij z ognia i dopraw zupę pieprzem. Wylej na talerze i dodaj łyżkę śmietany.