Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów z kluskami lanymi. Zupę można podawać czystą lub z łyżką kwaśniej śmietany.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34930
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17328
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34930
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17328
Składniki
1. Grzyby oczyść i większe pokrój na kawałki, szczególnie podgrzybki. Rozgrzej olej i dodaj grzyby, pokrojoną w kostkę cebulę, sól i pieprz. Po ok. 10 minutach dodaj drobno posiekany, świeży rozmaryn ( lub gałazkę) i rozgnieciony ząbek czosnku.
2. W garnku przygotuj bulion z przyprawami i dodaj pokrojoną w talarki marchew i pokrojony w kawałeczki seler naciowy. Kiedy warzywa zmiękną lekko, dodaj grzyby z patelni. Gotuj nie dłużej niż 10 minut.
3. Teraz pokrój pomidora w kostkę i na odrobinie oliwy podsmaż na patelni.
4. Dodaj pomidora do zupy i gotuj kilka minut.
5. Przygotuj ciasto na kluseczki lane.
6. Do gotującej się zupy wkładaj kluseczki. Po kilku minutach zdejmij z ognia i dopraw zupę pieprzem. Wylej na talerze i dodaj łyżkę śmietany.