Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i aromatyczna zupa. Warto swojej rodzinie od czasu do czasu taką przygotować.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 364
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26429
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 364
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26429
Składniki
Podgrzybki namoczyć na noc w miseczce z wodą. Umytą porcję rosołową gotować w garnku w 2 litrach wody z przyprawami około 30 minut. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone marchewki oraz podgrzybki razem z wodą w której się moczyły. Gotować jeszcze jakieś 15-20 minut. Usunąć porcję rosołową. Nabrać nieco wywaru do miseczki i wymieszać ze śmietaną. Garnek zdjąć z gazu. Wlać zawartość miseczki i całość wymieszać. W czasie gdy zupa się gotuje, w oddzielnym garnku ugotować makaron. Następnie go odcedzić i nakładać na talerze. Na talerze nalewać również zupę. Posypać natką pietruszki. I tle! Można prosić do stołu.