Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 6500
Dodano: 25.02.2020
Odsłon: 1819
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Podgrzybki namoczyć na noc w miseczce z wodą. Umytą porcję rosołową gotować w garnku w 2 litrach wody z przyprawami około 30 minut. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone marchewki oraz podgrzybki razem z wodą w której się moczyły. Gotować jeszcze jakieś 15-20 minut. Usunąć porcję rosołową. Nabrać nieco wywaru do miseczki i wymieszać ze śmietaną. Garnek zdjąć z gazu. Wlać zawartość miseczki i całość wymieszać.
W czasie gdy zupa się gotuje, w oddzielnym garnku ugotować makaron. Następnie go odcedzić i nakładać na talerze. Na talerze nalewać również zupę. Posypać natką pietruszki. I tle! Można prosić do stołu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 26 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pysznosci! chetnie bym zjadla! Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 25 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszna aż u mnie pachnie grzybusiami:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz