Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i aromatyczna zupa. Warto swojej rodzinie od czasu do czasu taką przygotować.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1104
Polecam.
Odsłon: 629
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1104
Polecam.
Odsłon: 629
Składniki
Podgrzybki namoczyć na noc w miseczce z wodą. Umytą porcję rosołową gotować w garnku w 2 litrach wody z przyprawami około 30 minut. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone marchewki oraz podgrzybki razem z wodą w której się moczyły. Gotować jeszcze jakieś 15-20 minut. Usunąć porcję rosołową. Nabrać nieco wywaru do miseczki i wymieszać ze śmietaną. Garnek zdjąć z gazu. Wlać zawartość miseczki i całość wymieszać. W czasie gdy zupa się gotuje, w oddzielnym garnku ugotować makaron. Następnie go odcedzić i nakładać na talerze. Na talerze nalewać również zupę. Posypać natką pietruszki. I tle! Można prosić do stołu.