Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i aromatyczna zupa. Warto swojej rodzinie od czasu do czasu taką przygotować.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420516
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420516
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1776
Składniki
Podgrzybki namoczyć na noc w miseczce z wodą. Umytą porcję rosołową gotować w garnku w 2 litrach wody z przyprawami około 30 minut. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone marchewki oraz podgrzybki razem z wodą w której się moczyły. Gotować jeszcze jakieś 15-20 minut. Usunąć porcję rosołową. Nabrać nieco wywaru do miseczki i wymieszać ze śmietaną. Garnek zdjąć z gazu. Wlać zawartość miseczki i całość wymieszać. W czasie gdy zupa się gotuje, w oddzielnym garnku ugotować makaron. Następnie go odcedzić i nakładać na talerze. Na talerze nalewać również zupę. Posypać natką pietruszki. I tle! Można prosić do stołu.