Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ugotuję zupę inną niż rosół, moi faceci patrzą sceptycznie na talerz. Dlatego przygotowując zupę z porów miałam pewne obawy. Ale jak domownicy zjedli ją szybko i poprosili o dokładkę, wiedziałam że to strzał w dziesiątkę.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20219
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3989
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19092
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20219
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3989
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19092
Składniki
Białe części porów kroimy wzdłuż na pół, myjemy i kroimy w półtalarki. Zalewamy bulionem - tak by płyn je przykrył i gotujemy 30-40 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości z odrobiną soli. Pory blendujemy, dolewamy szklankę mleka. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy łyżkę masła.
Dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem. Białą część rumienimy na maśle. Na talerz nakładamy ziemniaki, zalewamy kremem, dekorujemy smażoną dymką i posiekanym szczypiorkiem.