Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ugotuję zupę inną niż rosół, moi faceci patrzą sceptycznie na talerz. Dlatego przygotowując zupę z porów miałam pewne obawy. Ale jak domownicy zjedli ją szybko i poprosili o dokładkę, wiedziałam że to strzał w dziesiątkę.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2176
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3350
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2176
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3350
Składniki
Białe części porów kroimy wzdłuż na pół, myjemy i kroimy w półtalarki. Zalewamy bulionem - tak by płyn je przykrył i gotujemy 30-40 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości z odrobiną soli. Pory blendujemy, dolewamy szklankę mleka. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy łyżkę masła.
Dymkę siekamy razem ze szczypiorkiem. Białą część rumienimy na maśle. Na talerz nakładamy ziemniaki, zalewamy kremem, dekorujemy smażoną dymką i posiekanym szczypiorkiem.