Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwki czy borowiki szlachetne ? Biorę w ciemno i te i tamte. To dla mnie król grzybów leśnych. Innymi też nie gardzę, bowiem też są pyszne. Preferuję marynowane, suszone, ostatnio w sosie śmietanowym. Tym razem wykorzystałem do przyrządzenia zupy.
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 42
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 569
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 437
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 93
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1162
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 42
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 569
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 437
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 93
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1162
Składniki
Grzyby oczyściłem, umyłem, pokroiłem w dość grube plastry. Zalałem zimną wodą, dodałem przekrojoną na pół cebulę, listki laurowe , ziele angielskie, zagotowałem. Odstawiłem, usunąłem przyprawy i cebulę. Wodę z gotowania zachowałem. Następnego dnia ponownie zagotowałem w wodzie z gotowania prawdziwków, dodałem ugotowane wcześniej pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprowadziłem do wrzenia, zagęściłem rozmieszaną w śmietanie mąką. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką pietruszki.