Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa roszponkowa z prażonymi pestkami słonecznika.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 141
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31323
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 141
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31323
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Składniki
Roszponkę pozbawić korzonków. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pokrojone w niezbyt drobną kostkę szalotki zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zalać bulionem. Gotować ok. 15 minut. Ziemniak powinien być miękki. Dodać listki roszponki i gotować ok.2 minuty. Całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną pestkami słonecznika.