Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa roszponkowa z prażonymi pestkami słonecznika.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 119
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6904
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 276
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 211
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 506
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 119
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6904
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 276
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 211
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 506
Składniki
Roszponkę pozbawić korzonków. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pokrojone w niezbyt drobną kostkę szalotki zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zalać bulionem. Gotować ok. 15 minut. Ziemniak powinien być miękki. Dodać listki roszponki i gotować ok.2 minuty. Całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną pestkami słonecznika.