Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pikantna, rozgrzewająca zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość przełożyć do garnka i zalać wodą (początkowo jednym litrem, jeśli zupa wyjdzie za gęsta dolać więcej wody), dodać przyprawy i soczewicę. Zagotować, następnie dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Zupę gotować, na małym ogniu, do miękkości soczewicy – uważając, by jej nie rozgotować, ponieważ łuskana czerwona soczewica łatwo się rozpada. Na koniec, w razie potrzeby doprawić. Zupę podać posypaną posiekaną natką pietruszki.