Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Delikatna zupa z przepyszną kapustą i ryżem. Smak podkręca chilli chipotle wędzone od Skworcu
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 16
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3299
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1858
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 16
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3299
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1858
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Składniki
Mięso kroimy na 2-3 mm plastry. W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulę, korę cynamonu, anyż i smażymy razem około 5 min, często mieszając. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir, chilli i chwilę razem smażymy. Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, , doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 min, do momentu kiedy mięso zmięknie. Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.