Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3981
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29425
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18859
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3981
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29425
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18859
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy wodą (warzywa można zalać bulionem). Dodajemy soczewicę, liść laurowy, ziele angielskie oraz podsmażoną cebulkę. Całość gotujemy na małym ogniu, do miękkości soczewicy. Śmietanę hartujemy wrzącą zupą i dolewamy do garnka. Całość mieszamy doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy wody lub bulionu.