Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 229
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20359
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 229
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20359
Składniki
Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy wodą (warzywa można zalać bulionem). Dodajemy soczewicę, liść laurowy, ziele angielskie oraz podsmażoną cebulkę. Całość gotujemy na małym ogniu, do miękkości soczewicy. Śmietanę hartujemy wrzącą zupą i dolewamy do garnka. Całość mieszamy doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy wody lub bulionu.