Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 638
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1863
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 638
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1863
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Składniki
Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy wodą (warzywa można zalać bulionem). Dodajemy soczewicę, liść laurowy, ziele angielskie oraz podsmażoną cebulkę. Całość gotujemy na małym ogniu, do miękkości soczewicy. Śmietanę hartujemy wrzącą zupą i dolewamy do garnka. Całość mieszamy doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy wody lub bulionu.