Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealnie wpisuje się w jesienną aurę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2338
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2338
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Składniki
Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy wodą (warzywa można zalać bulionem). Dodajemy soczewicę, liść laurowy, ziele angielskie oraz podsmażoną cebulkę. Całość gotujemy na małym ogniu, do miękkości soczewicy. Śmietanę hartujemy wrzącą zupą i dolewamy do garnka. Całość mieszamy doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy wody lub bulionu.