Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje nowego smaku i dodaje więcej wartości zdrowotnych popularnej zupie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11964
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11964
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Do 500 ml wody wrzucić płatki chili, liść laurowy oraz ziele angielskie.
Wstawić na ogień. Obrać marchew, pokroić w plasterki lub ćwiartki i wrzucić do wody. Przykryć i gotować. W tym czasie obierać ziemniaki, pietruszkę. Pokroić koper włoski w kostkę taka samą jak ziemniaki.
Po tym jak obierzemy już warzywa i pokroimy, wrzucamy na wodę i dalej gotujemy. Dodajemy 200 ml wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
Wrzucamy następnie groszek z koprem włoskim oraz lubczyk i czosnek pokrojony drobno i kontynuujemy gotowanie.
Kiedy warzywa są miękkie wg naszego uznania, dodajemy śmietanę rozrobioną z gorącą zupa, aby uniknąć zwarzenia.
Do zupy dodajemy około 2 łyżek oliwy z oliwek ma koniec gotowania. Ja dodałam z oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy natkę pietruszki.