Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje nowego smaku i dodaje więcej wartości zdrowotnych popularnej zupie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Do 500 ml wody wrzucić płatki chili, liść laurowy oraz ziele angielskie.
Wstawić na ogień. Obrać marchew, pokroić w plasterki lub ćwiartki i wrzucić do wody. Przykryć i gotować. W tym czasie obierać ziemniaki, pietruszkę. Pokroić koper włoski w kostkę taka samą jak ziemniaki.
Po tym jak obierzemy już warzywa i pokroimy, wrzucamy na wodę i dalej gotujemy. Dodajemy 200 ml wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
Wrzucamy następnie groszek z koprem włoskim oraz lubczyk i czosnek pokrojony drobno i kontynuujemy gotowanie.
Kiedy warzywa są miękkie wg naszego uznania, dodajemy śmietanę rozrobioną z gorącą zupa, aby uniknąć zwarzenia.
Do zupy dodajemy około 2 łyżek oliwy z oliwek ma koniec gotowania. Ja dodałam z oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy natkę pietruszki.