Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi powoli się kończy, więc warto jeszcze go wykorzystać, dlatego dzisiaj zapraszam na bardzo smakowitą i lekką zupę z zielonych szparagów. Powstała ona na bazie wody, w której wcześniej gotowane były szparagi. To moja Mama nauczyła mnie ją robić, a ja wzbogaciłam ją świeżym koperkiem. Smacznego :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
Składniki
Wodę po zielonych szparagach zagotować wraz z zielem angielskim. W miseczce roztrzepać śmietankę razem z mąką pszenną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej wody, a następnie wlać do wody szybko roztrzepując, tak aby nie powstały grudki. Całość zagotować doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Na sam koniec dodać posiekany drobno koperek.
Smacznego !