Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi powoli się kończy, więc warto jeszcze go wykorzystać, dlatego dzisiaj zapraszam na bardzo smakowitą i lekką zupę z zielonych szparagów. Powstała ona na bazie wody, w której wcześniej gotowane były szparagi. To moja Mama nauczyła mnie ją robić, a ja wzbogaciłam ją świeżym koperkiem. Smacznego :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 810
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1933
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 810
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1933
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Składniki
Wodę po zielonych szparagach zagotować wraz z zielem angielskim. W miseczce roztrzepać śmietankę razem z mąką pszenną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej wody, a następnie wlać do wody szybko roztrzepując, tak aby nie powstały grudki. Całość zagotować doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Na sam koniec dodać posiekany drobno koperek.
Smacznego !