Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi powoli się kończy, więc warto jeszcze go wykorzystać, dlatego dzisiaj zapraszam na bardzo smakowitą i lekką zupę z zielonych szparagów. Powstała ona na bazie wody, w której wcześniej gotowane były szparagi. To moja Mama nauczyła mnie ją robić, a ja wzbogaciłam ją świeżym koperkiem. Smacznego :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2849
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2199
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2849
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2199
Składniki
Wodę po zielonych szparagach zagotować wraz z zielem angielskim. W miseczce roztrzepać śmietankę razem z mąką pszenną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej wody, a następnie wlać do wody szybko roztrzepując, tak aby nie powstały grudki. Całość zagotować doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Na sam koniec dodać posiekany drobno koperek.
Smacznego !