Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepyszna i zdrowa zupa szpinakowa
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6078
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8533
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5879
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6078
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8533
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5879
Składniki
Do garnka wlać 1,6 litra wody, dodać umyte kości na zupę oraz warzywa pokrojone dowolnie, zagotować i zmniejszyć ogień zebrać szumowiny. Jak już mięso na kościach jest miękkie wtedy dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości na wolnym ogniu. A w międzyczasie przygotować szpinak umyć go i pokroić drobniej
Jak ziemniaki są miękkie dodać przygotowany szpinak i chwilę zagotować następnie wlać śmietanę rozprowadzoną z cukrem i gorącym wywarem lekko zagotować i zdjąć z ognia na koniec dodając szczyptę kwasku cytrynowego
Ugotowana zupę podałam z kawałkami mięsa z kości które były gotowane w zupie