Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepyszna i zdrowa zupa szpinakowa
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 568
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1222
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4883
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 568
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1222
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4883
Składniki
Do garnka wlać 1,6 litra wody, dodać umyte kości na zupę oraz warzywa pokrojone dowolnie, zagotować i zmniejszyć ogień zebrać szumowiny. Jak już mięso na kościach jest miękkie wtedy dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości na wolnym ogniu. A w międzyczasie przygotować szpinak umyć go i pokroić drobniej
Jak ziemniaki są miękkie dodać przygotowany szpinak i chwilę zagotować następnie wlać śmietanę rozprowadzoną z cukrem i gorącym wywarem lekko zagotować i zdjąć z ognia na koniec dodając szczyptę kwasku cytrynowego
Ugotowana zupę podałam z kawałkami mięsa z kości które były gotowane w zupie