Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10302
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2931
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 774
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10302
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2931
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 774
Składniki
Marchew ,pietruszkę ,seler obieramy ,płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Seler naciowy kroimy w drobną kostkę. Warzywa dodajemy do gorącego bulionu warzywnego ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Ziemniaki obieramy ,myjemy i kroimy w grube plastry. Smażymy na oliwie ,po czym osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu ,dodajemy do zupy. Gotujemy dalej. W tym czasie ,cebulę obieramy ,kroimy w piórka ,szklimy na niewielkiej ilości tłuszczu i dodajemy do zupy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni ,również wrzucamy do zupy ,razem ze szpinakowym brykietem i porem pokrojonym w krążki. Szpinak płuczemy ,osączamy ,kroimy na większe kawałki i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na łyżce masła. Dodajemy do bulionu i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.