Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 150
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 161
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 212
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 150
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 161
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 212
Składniki
Marchew ,pietruszkę ,seler obieramy ,płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Seler naciowy kroimy w drobną kostkę. Warzywa dodajemy do gorącego bulionu warzywnego ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Ziemniaki obieramy ,myjemy i kroimy w grube plastry. Smażymy na oliwie ,po czym osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu ,dodajemy do zupy. Gotujemy dalej. W tym czasie ,cebulę obieramy ,kroimy w piórka ,szklimy na niewielkiej ilości tłuszczu i dodajemy do zupy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni ,również wrzucamy do zupy ,razem ze szpinakowym brykietem i porem pokrojonym w krążki. Szpinak płuczemy ,osączamy ,kroimy na większe kawałki i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na łyżce masła. Dodajemy do bulionu i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.